Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Μισθωτή εφεδρεία» δημοσίων προτείνει η ΝΔ

Για να αποφευχθούν οι απολύσεις και να μείνει με μειωμένες αποδοχές το πλεονάζον προσωπικό Προσπάθεια να «δείξει» προς την πλευρά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι εκείνη είναι αυτή που δεν κινείται στην λογική της συναίνεσης και πως το πρόβλημα βρίσκεται στην έλλειψη ενδοκυβερνητικής συνεννόησης και όχι διακομματικής συναίνεσης, κατέβαλλε συντονισμένα χθες η ΝΔ επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τις Βρυξέλλες, αλλά κυρίως να βγει από το «κάδρο» της απόδοσης ευθυνών. Ταυτόχρονα και καθώς πλησιάζει η ώρα της ανακοίνωσης του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου και οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς όπου θα αναζητηθεί το πεδίο μίας εθνικής συνεννόησης, κυρίως με τον Αντ. Σαμαρά, η Λ. Συγγρού απέρριψε χθες την προοπτική απολύσεων στο Δημόσιο.
Στον πάγο
Η ΝΔ αντιπρότεινε πάγωμα των προσλήψεων για τρία χρόνια, μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις μετά την παρέλευση της τριετίας και θεσμοθέτηση της «μισθωτής εφεδρείας», ως μέτρο για να αποφευχθούν οι απολύσεις και να μείνει (ημι-ενεργό) με μειωμένες αποδοχές (λίγο μεγαλύτερες από αυτές του ταμείου ανεργίας) το πλεονάζον προσωπικό. Την έλλειψη ενδοκυβερνητικής συνεννόησης και όχι διακομματικής συναίνεσης επιχείρησε να αναδείξει ως το μείζον πολιτικό πρόβλημα ο Γ. Μιχελάκης επισημαίνοντας πως όταν άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος υπάρχει αναποτελεσματικότητα στις δράσεις, με προφανή στόχο να πείσει τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και της τρόικας ότι προς την πλευρά της κυβέρνησης πρέπει να επικεντρώσουν τις πιέσεις τους.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ προσπάθησε επίσης να πει προς τους δανειστές μας (αλλά και προς την κοινή γνώμη) πως «η κυβέρνηση είναι αυτή που απορρίπτει κάθε προοπτική συνεννόησης και έφερε ως παράδειγμα την πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΝΔ, στις 14 Ιουλίου του 2010, για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων και την οποία (τότε) απέρριψε η κυβερνητική πλειονότητα. Το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, «στις 29 Απριλίου του 2011 κατέθεσε μια πιστή αντιγραφή της πρότασης της ΝΔ» και έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη λήψη αναπτυξιακών μέτρων.
Στοιχεία
Ταυτόχρονα ο Κ. Χατζηδάκης, που ήταν «παρών» στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με την ιδιότητα του τομεάρχη Ανάπτυξης της ΝΔ, παρουσίασε στοιχεία, του International Institute for Management and Development (IMD), που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στην 56η θέση (μεταξύ 59 χωρών), σημειώνοντας πτώση κατά 10 θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: