Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Φαήλος: Τον Καραμανλή τον έριξαν ξένα και ντόπια συμφέροντα!



Την πρώτη του μακράς διάρκειας συνέντευξη ως υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά έδωσε χθες ο Φαήλος Κρανιδιώτης, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και τις πορείας του.


Ο γαλάζιος δικηγόρος μιλώντας στην εκπομπή «Απο την αρχή» στο κανάλι 9 περιέγραψε τα παιδικά του χρόνια, όπου έλαβε τα πρώτα πολιτικά ερεθίσματα, όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, αναφέρθηκε στα φοιτητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, στην θητεία του δίπλα στον δήμαρχο Αθηναίων Αντώνη Τρίτση και στην γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαρά. Τον πρόεδρο της ΝΔ χαρακτήρισε ηγέτη, πολιτικό αστό, με μεγάλη καλλιέργεια και μόρφωση, εκφράζοντας τον θαυμαζμό του για τον τρόπο που λειτουργεί και σκέφτεται.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός έπεσε απο την κυβέρνηση απο ξένα και ντόπια συμφέροντα.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης αναφέρθηκε και στον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του οποίου ήταν δικηγόρος.

Στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες από τη συνάντηση Πούτιν – Σαμαρά


Κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και ότι έλαβε χώρα η συνάντηση, προκειμένου να υποβαθμιστεί η σημασία του ταξιδιού Σαμαρά στη Ρωσία.
Σε όλους αυτούς αφιερώνουμε τις φωτογραφίες που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, εξαιρετικά
Χρειάστηκε μεγάλη αποφασιστικότητα και πολιτική τόλμη για να σπάσουν οι πάγοι. Ο Αντώνης Σαμαράς με το που πάτησε το πόδι του στη Μόσχα, ξέφυγε από την συμβατική διπλωματική γλώσσα. Και από τη μία εξέπεμψε το μήνυμα ότι “we mean business”, από την άλλη όμως, διευκρίνισε ότι οι διμερείς σχέσεις τραυματίστηκαν και ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για να τις θεραπεύσει.
Ξέφυγε από τα διπλωματικά ειωθότα ο αρχηγός της ΝΔ και η θερμότητα της επίσκεψης αποτυπώνεται στις φωτογραφίες από  την συνάντηση του με τον ισχυρό άνδρα της ρωσικής πολιτικής σκηνής.
Ασφαλώς και δεν περιμένει κανείς  από τους Ρώσους να μας σώσουν μονομιάς, χάριν των πατροπαράδοτων δεσμών. Αλλά η αποκατάσταση της ισορροπίας που είχε διαταράξει η προβληματική συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου, με μια παγκόσμια δύναμη ήταν εθνική επιταγή. Και όλα δείχνουν ότι η δέσμευση του εν αναμονή πρωθυπουργού για ζωηρή αναθέρμανση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψιν. Στην Ρωσία και αλλού…

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: «Ο Πούτιν θέλει να βοηθήσει την χώρα μας

Αντώνης Σαμαράς, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνάντηση, Ρωσία, Ελλάδα, συνεργασία, δηλώσει
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε στην Μόσχα,  με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και οι δυο άντρες συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα τις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και για την πρόθεση της Ρωσίας να βοηθήσει την Ελλάδα.
«Η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική σε όλα τα ζητήματα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση στους Έλληνες δημοσιογράφους. «Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας. Μιλήσαμε ακόμη για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει σήμερα ανάγκη όλους τους φίλους της και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος φίλος», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ ο Ρώσος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Α. Σαμαρά υπό την ιδιότητα του ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της Ενιαίας Ρωσίας, «αδελφού» κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ. προφανώς για να γίνει δυνατή η αναγκαία υπέρβαση του αυστηρού ρωσικού πρωτοκόλλου). Κατά τη συνάντηση, ανέφερε, συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία στους πλέον ποικίλους τομείς, ενώ οι δύο ηγέτες «αντήλλαξαν αναλυτικά και απόψεις σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την οικονομική τους διάσταση, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, οι οποίες κατά εκτιμήσεις ρωσικών διπλωματικών πηγών έχουν οδηγηθεί στο χειρότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές προώθησης της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων ιδιαίτερα σε σημαντικές υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, πιθανώς και σιδηροδρόμους.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός στο θέμα της κατασκευής της νότιας διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, η κατασκευή του οποίου επιταχύνεται και θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2012, αντί της άνοιξης του 2013, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Ο Β. Πούτιν υπογράμμισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο συνομιλητή του ότι έως τότε η Ρωσία επιθυμεί να έχουν ληφθεί από τις χώρες εταίρους του έργου, όπως η Ελλάδα, όλες οι σοβαρές αποφάσεις, που απαιτούνται (π.χ. ποσότητες, διαδρομές κλπ), θέμα, που συζητήθηκε και μεταξύ του Α. Σαμαρά και του προέδρου του ΔΣ της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Μάκης Παπαγεωργίου και κατά τη διάρκειά της τέθηκε στο τραπέζι από πλευράς Gazprom και μια νέα ιδέα για κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, το περισσεύων ηλεκτρικό ρεύμα της οποίας θα μπορούσε να εξάγεται στην Ιταλία.
Στη συζήτηση Σαμαρά - Πούτιν, στην οποία συμμετείχε επίσης και ο υποδιευθυντής του γραφείου του Ρώσου πρωθυπουργού Γιούρι Ουσακόφ, επανήλθε και το ζήτημα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, που έχει παγώσει λόγω της αρνητικής στάσης της Βουλγαρίας, αλλά συνεχίζει, ως φαίνεται, να ενδιαφέρει τη ρωσική πλευρά.
Από ελληνικής πλευράς τέθηκε μεταξύ άλλων και το ζήτημα της διευκόλυνσης της πρόσβασης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, όπου παρατηρείται ενθαρρυντική αύξηση για τις ελληνικές εξαγωγές, γεγονός για το οποίο ήταν καλά ενημερωμένος και ο Β. Πούτιν, όπως και για τις υπάρχουσες δυσκολίες στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού, οι οποίες συνδέονται συχνά και με την ταλαιπωρία των Ρώσων πολιτών, που υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν μεγάλες μετακινήσεις για να εξασφαλίσουν μια βίζα για τις διακοπές τους.

Κατ΄ιδίαν συνάντηση Πούτιν-Σαμαρά σε … μεσογειακό κλίμα

Από τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Gazprom Alexey Miller
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μόσχα, η συνάντηση του Ρώσου Πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η συνάντηση κράτησε 75′,πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και ήταν κατ΄ ιδίαν ,”στο προσωπικό γραφείο του Πούτιν, μπροστά στο τζάκι“, όπως μας πληροφορούν Ρώσοι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με τους ίδιους, κατά το ρωσικό πρωτόκολλο θεωρείται σημαντικό γεγονός η παραχώρηση από τον Ρώσο ηγέτη ιδιαίτερης συνάντησης σε ξένο πολιτικό και μάλιστα αρχηγό κόμματος και όχι πρωθυπουργό. Για να ξεπερασθεί το πρωτόκολλο, ο κ. Πούτιν, συναντήθηκε με τον Α. Σαμαρά υπό την ιδιότητα του ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της “Ενιαίας Ρωσίας”, “αδελφού” κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα. Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και  διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας. Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε  ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ” ανάπτυξη των διμερών ρωσο-ελληνικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία σε πολλούς και διάφορούς τομείς”. Σύμφωνα με τον ίδιο οι κ. Πούτιν και Σαμαράς αντάλλαξαν επίσης λεπτομερώς απόψεις σχετικά με την κρίση στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Β. Πούτιν εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την οικονομική τους διάσταση, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, οι οποίες κατά εκτιμήσεις ρωσικών διπλωματικών πηγών έχουν οδηγηθεί στο χειρότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές προώθησης της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων ιδιαίτερα σε σημαντικές υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, πιθανώς και σιδηροδρόμους.

Δραματικές εξελίξεις – έκτακτη Σύνοδος μόνο για Ελλάδα


Δραματικές είναι οι εξελίξεις για την Ελλάδα και το ελληνικό πρόβλημα το οποίος φαίνεται ότι δεν μπορεί να λυθεί ούτε με το PSI. Οι πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο για συμφωνία των ισχυρών να προγραμματίσουν έκτακτη σύνοδο κορυφής με αποκλειστικό θέμα την ελληνική οικονομία. Είτε επειδή πιστεύουν ότι η συμφωνία για το κούρεμα δε θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα, είτε γιατί οι πιέσεις για νέα, πολύ σκληρά μέτρα δεν αποδίδουν ακόμη, οι Γερμανοί ετοιμάζονται για νέο κύκλο συζητήσεων.
Έχουν αρχίσει ήδη και αντιλαμβάνονται ότι το PSI δε θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος και αναζητούν άλλες λύσεις, ακόμη και να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.
Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Ολι Ρεν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να ληφθούν νέες αποφάσεις σε ξεχωριστή συνεδρίαση. Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία του Οκτωβρίου θα πεταχτεί στο καλάθι των άχρηστων και μια νέα συμφωνία θα πρέπει να προκύψει με τους Ευρωπαίους να βάζουν περισσότερα λεφτά για να σώσουν την Ελλάδα.
Προς επίρρωση των παραπάνω έρχονται και οι πληροφορίες ότι το Βερολίνο εκτιμά ότι η έκθεση της τρόικας δε θα είναι έτοιμη μέχρι τη Δευτέρα.
Οπότε πάμε φουλ για νέα σύνοδο κορυφής, νέο θρίλερ για το μέλλον της Ελλάδας κι ενώ στο εσωτερικό η κατάσταση είναι τραγική. Τόσο στην κοινωνία όσο και στην πολιτική με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στα όρια της διάλυσης.
Κι επειδή αδιέξοδα δεν υπάρχουν, μην αποκλείσει κανείς ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Σήμερα, εξάλλου, ο Παπαδήμος συγκαλεί έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι να καταγραφούν οι άξονες της νέας δανειακής σύμβασης. Ταυτόχρονα όμως το Μαξίμου επιχειρεί να συμπεριλάβει στην δανειακή και τα μέτρα για τις επικουρικές, τους μισθούς και τις άλλες απαιτήσεις της Τροϊκας και όλα αυτά να τα περάσει μέσα σε αφυκτικά χρονικά πλαίσια.
Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν τι έχει να γίνει στην Βουλή, μετά τα προχθεσινά. Γι αυτό το λόγο το Μαξίμου διαρρέει επίσης ότι θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.
Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ διέψευσε τις φήμες ότι θέλει συμμετοχή της ΕΚΤ στο κούρεμα αν και η ίδια η Λαγκάρντ του ζητούσε τις προηγούμενες ημέρες. Εκπρόσωπος του Ταμείου διευκρίνισε ότι δεν ασκούνται  πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δεχτεί μια υποτίμηση για τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.
Για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, είναι σημαντικό  ένα νέο πρόγραμμα να υποστηριχθεί από το συνδυασμό της συμμετοχής του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που θα έχει ως αποτέλεσμα το χρέος να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020“, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση.
Τα χώνει δηλαδή κανονικά στην ΕΚΤ και τον Παπαδήμο, για τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (θέμα για το οποίο έχουμε γράψει επανειλημμένως)
Κατά τα άλλα μην πείτε ότι δεν προειδοποιήσαμε επανειλημμένως για το αδιέξοδο του PSI, την “εξαφάνιση” της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, το ανεπίλυτο του χρέους χωρίς βαθύτατο κούρεμα και όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα…

Γιατί ακόμα παίρνουμε στα σοβαρά την Τρόϊκα;


Tώρα που αρχίζουν να «κλείνουν» τα νούμερα για το 2011, αποδεικνύεται περίτρανα  πως όλοι οι στόχοι που είχαν θέσει, κυβέρνηση και Τρόϊκα , για το 2011  έμειναν στα χαρτιά.
Όλες οι εκτιμήσεις ήταν λάθος, όλες οι προβλέψεις έπεσαν έξω. Χρειάζεται  κάποιο ταλέντο για να το καταφέρεις αυτό!
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
- Τα έσοδα έφτασαν στα 49,9 δις,  από 50,8 δις  πέρυσι. Με το Μεσοπρόθεσμο τα έσοδα θα διαμορφώνονταν στα 54 δισ, και κατά  τον προϋπολογισμό του 2012 στα 51,3 δις ευρώ!
- Οι δαπάνες έφτασαν στα 68,9 δις,  από 66,9 δις το 2010!
- Ως εκ τούτου, το έλλειμμα ανήλθε στα 21,73 δις,  αντί των 21,5 που ήταν το 2010.
- Με  το μεσοπρόθεσμο έπρεπε να ήταν 19,8 δις  και κατά  τον Προϋπολογισμό 21,71.
- Τα στοιχεία δείχνουν ότι το έλλειμμα βρίσκεται στο 9,9%, αν δεν το υπερβαίνει.
- Τέλος, η ύφεση  θα αγγίξει το 6%.
Τα νούμερα  είναι χειρότερα, αν συνυπολογιστούν και τα χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες που υπερβαίνουν τα 6 δις.
Αν επικρατήσει η γνωστή λογική της Τρόϊκα, αυτό σημαίνει πρόσθετα μέτρα ύψους 13-14 δις για την περίοδο 2012-2014!
Δηλαδή εξόντωση της μεσαίας τάξης.
Χθες  το  Reuters  παρουσίασε μια έρευνα μεταξύ 20 οικονομολόγων οι οποίοι εκτιμούν ότι και το 2012 θα έχουμε ύφεση  3.7%! Αυτό πρωτίστως οφείλεται στη σκληρή λιτότητα.
Υπενθυμίζω, ότι σύμφωνα με το αρχικό Μνημόνιο η ύφεση έπρεπε να είχε αρχίσει να ….ρηχαίνει από τις αρχές του 2011, στο τέλος του οποίου θα βγαίναμε και στις αγορές!
Η ύφεση θα παραμείνει  μαζί μας και για το 2012.
Όσο για τις αγορές, 2020 και ….βλέπουμε!
Αναρωτιέμαι, λοιπόν,  ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν τα νέα μέτρα που προτείνει η Τρόϊκα για περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, για νέες μειώσεις συντάξεων   κ.λ.π.;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά τα μέτρα θα παρατείνουν την ύφεση επειδή αφαιρούν  ζήτηση από την αγορά;
Πολύ φοβούμαι ότι η Τρόϊκα, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, και οι ηγέτες της Ευρωζώνης, σε πολιτικό, έχουν τόσο ανεπανόρθωτα εκτεθεί με το σχέδιο «σωτηρίας» της Ελλάδος, που τρέμουν στην ιδέα να πουν την αλήθεια. Αρχίζουν να σκέφτονται και να λειτουργούν υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους!
Τον τελευταίο καιρό, είναι αλήθεια, τους ξεφεύγουν μερικά λόγια ενδεικτικά της αποτυχίας τους, αλλά πόρρω απέχουν από το να αντικρίσουν την σκληρή πραγματικότητα.
Και επιμένουν σ’ ένα πρόγραμμα, απλά και μόνο για να δείχνουν ότι κάτι κάνουν, ενώ στην ουσία έχουν χάσει το μπούσουλα!
Δεν θα βρείτε ούτε έναν σοβαρό άνθρωπο που να πιστεύει ότι το μνημόνιο θα βελτιώσει την κατάσταση.
Απλώς η πολιτική ηγεσία της Ευρωζώνης αγοράζει χρόνο και ελπίζει σ’ ένα θαύμα.
Εμείς, όμως, γιατί επιμένουμε να τα ανεχόμαστε όλα αυτά.
Πιο πρόσφατη ήταν αυτή η γελοία πρόταση κάποιου εταίρου της Μέρκελ, να διοριστεί ….επίτροπος για την Ελλάδα.
Ξέρετε, ενίοτε, τα  σοβαρά πράγματα, στην αρχή λέγονται από κάτι τέτοιους τύπους! Για να δοκιμάσουν τα νερά και να προετοιμάσουν το έδαφος. Τέτοιας μορφής  ευρωπαϊκή ολοκλήρωση  ονειρεύεται η φράου Μέρκελ; Με …Επιτρόπους και Γκαουλάϊτερ;
Και καλά η Μέρκελ …..ονειρεύεται.
Εμείς τι  κάνουμε ; Σωπαίνουμε για να μην …ξυπνήσει;
Μήπως ήρθε καιρός να αρχίσουμε λίγη …φασαρία;

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ στο ποσοστό του 1974 - Στο κατώφλι της Βουλής οι "σκληροί" της δεξιάς


Συγκλονιστικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον αυτό που καταγραφόταν στις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι σήμερα καταγράφονται σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, όπου το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με αναγωγή των αναποφάσιστων επιστρέφει στο ποσοστό που είχε λάβει στις εκλογές του ... 1974 ή για την ακρίβεια ελάχιστα κάτω από το ποσοστό των εκλογών εκείνων, με 12%!
Το κυβερνητικό κόμμα κανονικά πρέπει να θεωρείται πλέον "πολιτικό απολίθωμα" και τίποτα, ούτε η αλλαγή αρχηγού δείχνει να μπορεί να το διασώσει, όπως μαρτυρούν όλα τα ποιοτικά στοιχεία, αφού σε όλες τις περιπτώσεις και με όποιον αρχηγό από τους τρεις βασικούς υποψηφίους (Ε.Βενιζέλο, Α.Λοβέρδο και Μ.Χρυσοχοϊδη) και αν ερωτηθούν οι πολίτες, κερδίζει ελάχιστα (2-3% επάνω στην καλύτερη περίπτωση). Εκλέγει, δε, περί τους 35-40 βουλευτές!
Ένα δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η άνοδος της εθνικής δεξιάς, όπου ο βασικότερος πολιτικός εκφραστής της το κόμμα της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται στο κατώφλι της Βουλής με ποσοστό 2,5%, όσο δηλαδή και η Δημοκρατική Συμμαχία, που όμως παρουσιάζουν αντίστροφη δυναμική: Οι δυνάμεις και το ποσοστό των "σκληρών" της δεξιάς ανεβαίνουν ως απόρροια και της αδυναμίας Ν.Δ και ΛΑΟΣ να προσελκύσουν αυτό που λέγεται "κόσμος της πατριωτική δεξιάς"!
Κατά τα λοιπά, η Αριστερά και σε αυτή την δημοσκόπηση σαρώνει: Δημοκρατική Αριστερά, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι συγκεντρώνουν συνολικά 40,5%! Μαζί με το Άρμα Πολιτών και άλλα μικρά αριστερά κόμματα φτάνουν το 45%!

Η ΝΔ, λοιπόν, προηγείται με ποσοστό 30,5%, ενώ δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά με 13%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 12,5% για το κάθε κόμμα, ενώ στην πέμπτη θέση, όπως προείπαμε, κατατάσσεται το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό μόλις 12%. Στη συνέχεια ακολουθεί ο ΛΑΟΣ, με σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το 2009, 6%.Οι Οικολόγοι οριακά σε αυτή την δημοσκόπηση μαπίνουν στην Βουλή με το 3%.

Η Δημοκρατική Συμμαχία, το Άρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή, στην δημοσκόπηση εμφανίζονται με ποσοστά περίπου στο 2,5%, ενώ 1% κερδίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ν.Δ. και ΛΑΟΣ έχουν απωλέσει πλήρως την δυναμική που είχαν μέχρι το Νοέμβριο και με ελαφρά μειωμένα ποσοστά παραμένουν στα ίδια επίπεδα που τους δίνουν συνολικά το πολύ 153 έδρες (135+18) περίπου.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ-ΔΑΚΕ


ΔΑΚΕ/ΟΛΠ
Για το ΔΣ
1
Αλογακος  Γεωργιος
2
Αραπης  Δημητριος
3
Βαμβακουσης  Πετρος
4
Βηχος  Μιχαηλ
5
Δελακος  Γεωργιος
6
Δρακοπουλος  Γεωργιος
7
Καλαριτης  Ελπιδοφορος
8
Κυριακοπουλος  Κωνσταντινος
9
Ματθαιογιαννης  Αντωνιος
10
Μητρογιαννης  Γερασιμος
11
Παπαχαραλαμπους  Βασιλειος
12
Παπουλης   Γεωργιος
13
Πολυγενης  Χαριλαος
14
Σταματιαδης  Σπυριδων
15
Τρανακος  Παναγιωτης
16
Τσακωνας  Ιωαννης
17
Τσουκαλης  Μιχαηλ
18
Φραγκος  Ιωαννης
19
Χρηστου  Χρηστος
Για την Ε.Ε
1
Αργειτης  Ιωαννης
2
Μπερτος  Δημητριος

Ο Χρυσοχοίδης θεωρεί ηλίθιους τους Έλληνες και λέει ότι “δεν διάβασε το Μνημόνιο” !!!


Τελικά οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και δυστυχώς η ελληνική κοινωνία άργησε να τους καταλάβει. Διαβάστε λοιπόν τι είπε ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, πρώτο βιολί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και υποψήφιος για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ΣΚΑΙ και χωρίς να ντραπεί:
 «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο».
Απίστευτο. Ένας κορυφαίος υπουργός λέει τώρα ότι ψήφισε χωρίς να έχει διαβάσει το Μνημόνιο και χωρίς δηλαδή να καταλαβαίνει τι του γίνεται.
Δεν ήξερε γιατί ήταν απασχολημένος να κυνηγάει το έγκλημα και τους τρομοκράτες.
Προκύπτουν κάποια ερωτήματα όμως. Πως υπερθεμάτιζε για την αναγκαιότητα του Μνημονίου, για τις «λύσεις» που θα έδινε στη χειμαζόμενη (τότε) ελληνική οικονομία, χωρίς να το διαβάσει;
Δεν ήξερε, δε ρώταγε; Δεν διάβαζε το antinews που είχε σκυλιάσει κατά του μνημονίου και της καταστροφής που έφερνε.
Όχι, ο κ. Χρυσοχοϊδης ήξερε πολύ καλά τι γινόταν, απλά τώρα προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απ’ έξω. Θεωρεί ηλίθιους τους Έλληνες και αμνήμονες και πιστεύει ότι αφού φάνε τις σάρκες του κ. Παπανδρέου θα αναδειχθεί αυτός και μερικοί άλλοι σε σωτήρες της Ελλάδας.
Επί δύο χρόνια ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε χιλιάδες ευκαιρίες να παραιτηθεί, αλλά δεν το έκανε. Είναι γλυκιά η καρέκλα, ακόμη κι αν καταστρέφεται η Ελλάδα.
Μάλιστα, ο κ. υπουργός συνέχισε μιλώντας στο Σκάι να λέει ότι συμφωνεί με τον Κ. Σημίτη που είπε ότι το Μνημόνιο ήταν μοιραίο πολιτικό λάθος. Λέει επίσης ότι υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού και στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά.
«Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο. τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αυτά είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης αποδεικνύοντας ότι δείχνοντας ότι είναι εκτός πραγματικότητας.